Harmonia ja kohu

6,00 

MSMCD-11, 2013

  1. Lainelautaileva Amiraali
  2. Rajaton jee
  3. Jäärän paluu
  4. Toisinaan – erikoisvieraina Doctor´s Order
  5. Ukki sateessa

Kuvaus

Dortmunderin kakkoslevy, jolla mukana myös Doctor´s Order.

Dortmunder: Marko Aho (kitara, laulu), Tapsa Kojo (koskettimet, laulu), Jysky Ristilä (basso), Mako Kelokaski (rummut), Doctor´s Order = Archie Hämäläinen (kitara), Teddy Bear Nättilä (basso), Mighty Man Oikarinen (rummut)

Dortmunder  julkaisi toukokuun 18. päivänä 2013 minicd:n nimeltä Harmonia ja kohu. Tälläkin kertaa levyn avauksena kuullaan instrumentaali. Luulen, että tästä itseäni innostavasta tavasta tulee perinne. Levyille päätyi myös silloisen kulttuuriministerin kulttuuritilaisuuksissa näkymättömyyden tiimoilta velloneen kohun innoitama ”Jäärän paluu”. Kappaleen kirjoitin alkujaa kantritohtori Myllykosken suuhun, mutta koska sessio hänen osaltaan peruuntui herrasmiesflunssan takia, niin Tapsa Kojo astui mikrofonin viereen tulkitsemaan.

Harmonia ja kohu juhlisti maaseutumusikantti Ahon, joka myös meikäläisenä tunnetaan, nelikymppisjuhlia. Tästä syystä levyltä löytyy myös ”Ukki Sateessa”, eli vanhapoikamaisen rehvakkaana versiona tulkittu ensimmäinen ikinä ”kirjoittamani” laulu. Alkujaan seitsemänvuotiaana rustaamani ytimekäs ralli kuului aikoinaan, instrumentaatiossaan lähinnä peltipurkkeihin luottaneen Black Cats -yhtyeemme ohjelmistoon. Päivitysversiossa orkestraatio kasvatettiin rokkikvartetiksi ihan perinteisin soittimin. Black Cats päätyi myös juhlan kunniaksi Harmonian ja kohun kylkiäisenä ilmestyneen Tapahtunut aiemmin – juonipaljastuksia menneisyydestä kanteen. Todellisen juhlalevyn tästä tekee se, että mukana on tämän maan kovimman rokkikoplan, Doctor´s Orderin kyyditsemänä tulkitsemani ”Toisinaan”.

Harmonia ja kohun kannessa alistuneen näköisenä kyhjöttävän karhun selkään kiipeäminen oli pienoispoikana elämäni suurimpia haasteita. Aikamiehenä siihen pääsi jo isompia ähreemättä ja kommelluksitta. Mitä nyt linnunkakkaan sotkin farkkuni.