Lyhyt kylmä kesä

5,00 

MSMDG-13, 2019

  1. Lyhyt kylmä kesä
  2. Markkinalaulu (La Danse De Mardi Gras)
  3. Pitkäpiimäinen perjantai — vierailevana solistina Pekka Myllykoski
Tuoretta kesämusaa!

16 varastossa

Kuvaus

Dortmunder teki kylmälle ja sateiselle kesälle tunnuskappaleen. Mitä luultavimmin sen seurauksena tuleva kesä on kuiva ja kuuma. Olkaapa siis hyvät vain! Kyllä kai tätä voi hikoillessakin rallatella.

Lyhyt kylmä kesä -videon pääsee katsomaan yläpuolelta löytyvää YouTube-logoa klikkaamalla.

Tämä (poljennoltaan kuulemma menevä ja) tuleva kesähittimme ilmestyy tuotapikaa parin “kaverinsa” kanssa myös digitaalisiin palveluihin. Onpa saman materiaalin pohjalta pienipainoksinen cd-ep:kin tuloillaan.

Tällä kertaa Dortmunderin karvakuonot pyysivät studioon rumpaliksi Jussi Parkkosen. Toisinaan duon keikkakokoonpanoa vankistanut kannuttaja osoitti haastavissa studio-oloissakin olevansa mies paikallaan.

Demovaiheessa tarkemmin määrittelemättömänä suomizydecona päässä soinut Lyhyt kylmä kesä löysi Tapsan ja Jussin hyppysissä skaamaiseen sykkeensä kuin itsestään. Osat loksahtelivat paikoilleen, komppi svengasi ja pohjat saatiin vaivatta purkkiin. Muiden raitojen soitto niiden päälle sujuikin kuin tanssi. Jos tarkkoja ollaan, niin huomattavasti vähemmän onnahdellen kuin tanssi…

Vaikka cd:tä ja etenkään sitä digiä ei voi ympäri kääntääkään, niin kyllähän singlellä pitää olla myös b-puoli. Niinpä samalta seisomalta riipaisimme purkkiin traditionaalisen louisianalaissävelmän La Danse De Mardi Gras. Suomennetussa versiossamme ei alkuperäiskappaleen tavoin juhlita laskiaista, vaan ollaan rehvakkaamman puoleisilla markkinoilla. Tämä johtuu yhtä lailla onomatopoeettisista kuin kulttuurillisistakin syistä.

Bonusraidaksi, joka kasvatti singlen ep:ksi, valikoitui mukaan, vuosi sitten YouTubeen ladattu, sittemmin pienipainoksisella luonnonsuojelusinglellä Mystisen metsätyömiehen uusioversion kanssa ilmestynyt Pitkäpiimäinen perjantai. Tämän Pekka Myllykosken laulaman ja jo alkumetreillään tv:stäkin tutuksi tulleen piisin perään on muutamaltakin taholta kyselty. Nytpä se sitten menee zydecorallien kylkiäisenä digittimiin digattavaksi. Onpa halukkailla mahdollisuus hankkia se levylläkin.

Vapun alla lauantaina kuvattiin Helsingissä Lyhyt kylmä kesä -video. Kappale näytti “voimansa” jo tuolloin. Kuvaukset saatiin tehdä poikkeuksellisen komean auringonporotuksen alla hikoillen. Sture Cafe Club tarjosi oivallisen kuvausmiljöön. Olli Nurmi tuli ystävällisesti jeesaamaan meitä kameran käsittelyssä. Molemmille iso kiitos!

Myös innokkaita ravintola-asiakkaan näyttelijöitä löytyi onneksemme muutama paikalle. Metodinäyttelemisen nimissä he uhrautuivat juomaan jopa olutta! Kengännauhabudjetin turvin saatiinkin sitten kasaan ihka oikea musiikkivideo. Sitä saa – on jopa suotavaa – jakaa kaikenlaisiin kohdalle osuviin sosiaalisen median kanaviin. Video tykkää, että sitä katsellaan.

Olkoon kesänne hyvä! On se sitten minkälainen hyvänsä…