Maailmalle! – Aistiseikkailu II ja III

20,00 

MSMCD-29, 2018
Täältä löytyy levyn Youtube-mainos.

 1. Maailmalle
 2. Kuka oon?
 3. Pohjoismaat
 4. Olgan laulu
 5. Linna vuorella
 6. Villava villa
 7. Tammi
 8. Pizza
 9. Afrikassa
 10. Kamelin jäljillä
 11. Pilli Pingviini
 12. Alli Appelsiinipuu
 13. Leija & lohikäärme
 14. Rolle Robotti
 15. Pom pom pom
 16. Ulla Ukulele
 17. Karhut
 18. Iso biisoni preerialla
 19. Popparit
 20. Kopsahtaa kannat
 21. Masa Mopo
 22. Hei hei ja moi

Rajoitetun ajan saatavana myös sopuhintainen Seikkailupaketti, joka sisältää Seikkailuorkesterin molemmat levyt!

Kuvaus

Seikkailuorkesterin uusi levy, jonka mainos löytyy täältä!

Seikkailuorkesteri perustettiin hyvin pitkälti yleisön pyynnöstä keväällä 2016. Sanna Leena Saarisen varhaiskasvatukseen suunnattujen Aistiseikkailu kirjojen ja materiaalien menestyksen myötä tekijältä oli alettu kysellä musiikkivinkkejä tarinoiden taustalle. Jonkin aikaa valmiita kappaleita ehdoteltuaan Saarisella heräsi idea Aistiseikkailun pohjalta kirjoitetuista uusista lauluista. Homma nytkähti lupaavasti liikkeelle, kun mukaan tuli Riikka Rauhala – Saarisen lailla musiikkikasvatukseen erikoistunut varhaiskasvatuksen opettaja hänkin.

Seikkailuorkesterin kokoonpanon täydennykseksi löytyivät viulisti Suvi Karppila, kitaristi Marko Aho ja multi-instrumentalisti Tapsa Kojo. Kaikki viisi Seikkailijaa myös laulavat.

Turhia aikailematta ryhdyttiin sanoista tekoihin. Loppuvuodesta 2016 ilmestyi Seikkailuorkesterin debyytti Aistiseikkailu I. Vastaanotto oli yksinomaan positiivista. Sen innoittamana bändi jatkoi valitsemallaan tiellä. Keväällä 2017 alettiin kakkos- ja
kolmososien pohjalta työstää seuraavaa levyä.

Vuoden 2018 alkumetreillä julkaistiin puurtamisen tuloksena Maailmalle! – Aistiseikkailu II ja III. Se kutsuu kuulijat mukanaan monenlaisiin seikkailuihin. Kuten otsikkokin kertoo, niin maailmalla kierrellään kattavasti. 22 kappaleen aikana ehditään vierailla kaikilla kuudella mantereella ja tavata monia uusia tuttavuuksia.

Luovaan ja moniaistiseen toimintaan kannustava Aistiseikkailu tukee lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista. Käyttäjäpalautteen mukaan myös aikuisten on helppo nauttia Seikkailuorkesterin akustispainotteisesta musisoinnista. Instrumentaation pääroolissa vuorottelevat viulu, haitari ja ukulele. Komppimaailma rakentuu akustisen kitaran, mandoliinin, sähköbasson ja lyömäsoitinten varaan. Kanteleen ja munniharpun kaltaiset harvinaisemmat herkut värittävät sointia.

Seikkailuorkesterin kaikki jäsenet ottavat osaa laulujen kirjoittamiseen. Uudella levyllä peruskokoonpanon lisänä vierailee myös Johanna Mäkeläinen. Hän seikkailee yhden kappaleen verran lauluntekijänä, laulajana ja kitaristina.

Vaikka Seikkailuorkesterin levyt onkin tehty täydentämään suuren suosion saavuttaneita kirjoja ja korttisarjoja, niin ne muodostavat myös oman itsenäisen kokonaisuutensa.