Purkitettu kuumuus

10,00 

ÄMCD-03, 2008

 1. Jumalauta, vallataan Vanha!
 2. Jemmarin jytä
 3. Rukinpolkija
 4. Suolaa ja pippureita
 5. Juice
 6. Olisinpa orava
 7. Liekki
 8. Viinamäki
 9. Visiitti
 10. Teksasin muoviruusu
 11. Lämmitin, sinä huriseva puhallin
 12. Isoisälliset neuvot
 13. Toivelaulu
 14. Sorsanmetsästys

 

Kuvaus

Kolmas Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit -pitkäsoitto

PMJJ = Pekka Myllykoski, Marko Aho, Antero Gustafsson, Kalle Vanhapelto

Vierailijat: Veijo Airaksinen, Markku Häkkinen, Heikki Laakso, Tuomas Lehto, Iiro Ollila, Janne Salo, Tommi Tenkula, Altti Uhlenius sekä Veikko ja Niilo

Purkitettu innosti kriitikoita esimerkiksi seuraavanlaisiin luonnehdintoihin:

”Kiekko viestii kauttaaltaan mukavasta meiningistä, eikä Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit mene naamalleen tutulla tiellä.”

Markku Makkonen / Aamulehti

”Muuan bändin pitkäaikainen fani, lehteämme rakkaudella vihaava ja sitä aktiivisesti lukeva tuttuni tosin väitti levyä lieväksi pettymykseksi. Oli kuulemma liian siisti eikä tarpeeksi räävitön, vaikka muuten hyvä. No, räävittömyys on ehkä purkitettu siistimmin, mutta kadotettu sitä ei ole. Väitän, että Purkitettu kuumuus on yksittäisiä kappaleita enempää ruotimatta bändin tähän saakka tasapainoisin levy.”

Honey Aaltonen / Blues News

”Homman nimi on edelleen oudon hohtava, päähän menevä kantrirock, tosin tällä porukalla musiikkityyli saa karata säännöllisesti lapasesta Rollari-rockiin, Suomi-poppiin tai vaikka Lasse Mårtensonin laulelmaan päin.”

Suonna Kononen / Karjalainen

”Suuria massoja tämä levy ei hetkauta suuntaan eikä toiseen, mutta kotimaisen kantrin ystäville uusi Jytäjemmarilevy on varma valinta. Jotakuinkin rehellisintä musiikkia mitä tässä maassa tehdään.” ***/5

Tuomas Tiainen / Desibeli.net