Seikkailuorkesteri

Aistiseikkailu kutsuu mukaan tarinoiden ja seikkailujen maailmaan. Matkan varrella saa liikkua ja musisoida, mutta myös hiljentyä ja keskittyä. Mielikuvitukselle tarjotaan eväitä, joiden turvin tarinoilla on lupa lähteä kehittymään.

Seikkailuorkesterin molempien levyjen (Aistiseikkailu I vuonna 2016 ja Maailmalle! – Aistiseikkailu II ja III alkuvuodesta 2018) laulut ovat syntyneet samannimisen varhaiskasvatusmateriaalin pohjalta. Aistiseikkailut ovat Sanna Leena Saarisen käsialaa. Häneltä kysyttiin usein sopivia musiikkiehdotuksia tarinoiden ja leikkien taustalle. Hyvän aikaa valmiita lauluja suositeltuaan, Saarinen keksi perustaa bändin tekemään laulut ja esittämään niitä.

Syntyi Seikkailuorkesteri. Sen tuotanto muodostaa oman itsenäisen kokonaisuutensa, vaikka onkin tehty suuren suosion saavuttaneita kirjoja ja korttisarjoja täydentämään.

Luovaan ja moniaistiseen toimintaan kannustava Aistiseikkailu tukee lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista. Käyttäjäpalautteen mukaan myös aikuisten on helppo nauttia Seikkailuorkesterin musisoinnista.

Kuten nimestäkin saattaa arvata, on tuoreammalla levyllä teemana matkustaminen ympäri maailmaa. Pohjoismaiden kiertämisen jälkeen suunnataan etelämmäs Eurooppaan. Siitä matka jatkuu Afrikkaan, Aasiaan, Australiaan, Amerikkaan ja piipahdetaanpa Etelämantereellakin. Monia uusia tuttavia kohdataan seikkailun aikana ja ties minkälaisia kommeluksia reitin varrelle osuu.

Seikkailuorkesterin musiikissa laulujen tarinat yhdistyvät hyvin “luomuna” pidettyyn äänimaisemaan. Viulu, haitari ja mandoliini näyttelevät akustisvoittoisessa instrumentaatiossa pääroolia. Akustisen kitaran ja minimaalisen rumpusetin muodostamaa komppimaailmaa notkistaa taustalla seikkaileva sähköbasso. Myös kanteletta, ukulelea ja erilaisia päiväkotisoittimia kuullaan. Värittääpä meininkiä paikoittain sähkökitarakin.

Seikkailuorkesterin laulusolistit Sanna Leena Saarinen ja Riikka Rauhala ovat musiikkikasvatukseen erikoistuneita varhaiskasvatuksen opettajia. Orkesterin muut seikkailijat ovat Suvi Karppila, Marko Aho ja Tapsa Kojo.

Molempien levyjen kaikki kappaleet ovat uusia, tätä projektia varten tehtyjä ja niiden kirjoittamiseen on osallistunut koko orkesteri. Aistiseikkailu I -levyn laulujen sanat pääset lataamaan täältä. YouTubesta löytyy myös molempien levyjen mainokset: ykkönen tämän linkin takaa ja kakkonen täältä.