Hold Your Horses *mediasivu*

0,00 

Huomaathan, että tämä sivu on vain promokäyttöön, ei yleiseen jakoon, kiitos.

Dortmunder: Hold Your Horses
(MSMCD-35)

1. Rokki-Jaska (säv. Aho)
2. Hold Your Horses (säv. san. Aho)
3. Suon kulkija (säv. san. Somerjoki)
4. Aivan kuin vierivä kivi (säv. Aho, san. Aho, Kojo, Ketola, Kirkkopelto, Laukkanen)
5. Liikenneympyrä  – Crossroads – (säv. san. Johnson, suom. Aho)
6. Hukkareissu (säv. san. Saarela)

Osasto:

Kuvaus

Dortmunderin korona-ajan askarteluja mini-cd:n verran, olkaapa hyvät!

Marko Aho: laulu, kitara
Jussi Parkkonen: rummut (1, 2, 5)
Jari Pykäläinen: rummut (6)
Tapsa Kojo: laulu, basso, koskettimet, haitari, kitara, mandoliini, lyömäsoittimet ja kaikki muu

Viime syksynä juuri ennen koronan uutta aaltoa laitettiin alulle muutaman Dortmunder-rallin äänitykset – olisipa sitten kotona lymyillessä puuhaa. Raidat lennähtelivät bitteinä edestakaisin, kun piisejä työstettiin pitkän talven aikana etätöinä. Lopuksi Masi Luoma miksasi paketin kasaan. Tällä levyllä julkaistaan kolme noista kappaleista ja loput tulevat hieman tuonnempana. Rokki-Jaska, Hold Your Horses ja Liikenneympyrä saivat keväämmällä vielä pari köykäisemmin toteuttua b-puolta kaverikseen. Kaivettiinpa loppumetreillä levylle mukaan yksi aiheeseen sopiva muinaismuistokin.

Alta pääset kuuntelemaan jokaisen kappaleen erikseen tai lataamaan ne kappaleen nimeä klikkaamalla wav-muotoisena dokumenttina koneellesi esimerkiksi radiosoittoa varten. Halutessasi levystä fyysisen kopion, voit suorittaa tilauksen tämän sivun kautta veloituksetta. Olisi vallan mukavaa, mikäli merkitsisit kassa-sivulla ”Tilauksen kommentit” -sarakkeeseen edustamasi median nimen.

Rokkijaska jatkaa Dortmunderin instrumentaaliperinnettä edeltäjiensä Sihijuomaboogien ja Lainelautai­levan Amiraalin hengessä. Älyttömän idean poikima simppeli sävellys, jota ei turhan takia venytetä.

Hold Your Horsesin ensimmäinen, kovasti demomainen, versio julkaistiin jo kymmenisen vuotta sitten. Siinä laulajina vierailivat Pekka Myllykoski ja Markojuhani Rautavaara. Sittemmin tämä maailmaloppu-kantri on vasta löytänyt lopullisen muotonsa. Ei sen ajankohtaisuus kuitenkaan ole 10 vuodessa ainakaan laimentunut.

Rauli Badding Somerjoen Suon kulkija on ollut Tapsan suosikki jo pitkään. Turvekeskustelun käydessä kuu­mim­millaan tuli idea oheistaa se luonnonsuojelullisia teemoja sisältävän Hold Your Horsesin kaveriksi. Jos tämä hieno kappale saa kauttamme yhdenkin uuden kuulijan, niin se kannatti versioida.

Näkemyksemme Mikko Saarelan Hukkareissusta julkaistiin alkujaan Freukkareiden kolmekymppisiä juhlistaneella Kantribuutti -kokoelmalla vuonna 2014. Levy on jo hyvän tovin ollut loppuunmyyty ja uskomme, että kappale kyllä kestää uusinnan. Tokihan sekin yhä polttavan ajankohtaista aihetta käsittelee.

Keväällä singlenä julkaistu Liikenneympyrä on tamperelaistettu versio Robert Johnsonin klassikkobluesista Crossroads. Käännösteksti syntyi kymmenisen vuotta sitten Nääskantri-klubeja varten. Nyt se saa kaverikseen toisenkin Nääskantri-rallin.

Kuukausittain järjestettyjen Nääskantri-iltojen tiimoilta nimittäin kirjoitettiin myös kokonaan uusia Tampere-aiheisia piisejä kollektiivisesti Facebookissa. Aivan kuin vierivä kivi oli yksi ensimmäisiä niistä. Tapsa ehdotti Metson edustalla ”paikallaan vierivää” kiveä laulun aiheeksi kesäkuussa 2011. Varsin pian olivat tekstiin tarvittavat ainekset koossa. Niiden kirjoittamiseen ottivat Ahon ja Kojon lisäksi osaa Artturi Ketola, Heikki Kirkkopelto ja Hara Laukkanen. Jos ketä kiinnostaa laulun syntyvaiheet, niin keskusteluketju löytyy yhä Nääskantrin Facebookista. Laukkasen kommentit tosin ovat poistuneet siitä samalla, kun mies itsekin poistui Facebookista. Toukokuussa 2021 Aamulehti uutisoi “vierivän kiven” saaneen lähtöpassit Hämeenpuistosta. Päätimme, että hetki on otollinen tuon vuosikymmenen hautuneen kappaleen levyttämiselle.