Hold Your Horses

10,00 

Dortmunder: Hold Your Horses
(MSMCD-35)

1. Rokki-Jaska
2. Hold Your Horses
3. Suon kulkija
4. Aivan kuin vierivä kivi
5. Liikenneympyrä (Crossroads)
6. Hukkareissu

Osasto:

Kuvaus

Dortmunderin korona-ajan askarteluja mini-cd:n verran, olkaapa hyvät!

Marko Aho: laulu, kitara
Jussi Parkkonen: rummut (1, 2, 5)
Jari Pykäläinen: rummut (6)
Tapsa Kojo: laulu, basso, koskettimet, haitari, kitara, mandoliini, lyömäsoittimet ja kaikki muu

Viime syksynä juuri ennen koronan uutta aaltoa laitettiin alulle muutaman piisin sessiot. Äänityksiä jatkettiin pitkän talven aikana etätöinä ja Masi Luoma miksasi paketin kasaan. Tällä levyllä julkaistaan kolme kappaletta noista sessioista: ”Rokki-Jaska”, ”Hold Your Horses” ja ”Liikenneympyrä” saivat pari köykäisemmin toteuttua b-puolta kaverikseen keväällä 2021.

Rauli Badding Somerjoen ”Suon kulkija” on ollut Tapsan suosikki jo pitkään. Turvekeskustelun käydessä kuumimmillaan tuli idea oheistaa se luonnonsuojelullisia teemoja sisältävän ”Hold Your Horsesin” kaveriksi. Jos tämä hieno kappale saa kauttamme yhdenkin uuden kuulijan, niin se kannatti tehdä.

Robert Johnsonin bluesklassikon Tampereen Viinikkaan sijoittava ”Liikenneympyrähän” julkaistiin jo viime keväänä singlenä. Tällä levyllä se saa kaverikseen toisen Nääskantri-rallin.

”Aivan kuin vierivä kivi” oli yksi ensimmäisiä kappaleita, joka Nääskantrin tiimoilta sanoitettiin Facebookissa kollektiivisesti. Tapsa ehdotti sitä laulun aiheeksi kesäkuussa 2011 ja muutamassa päivässä oli tekstiin tarvittavat ainekset kasassa. Niiden kirjoittamiseen ottivat Ahon ja Kojon lisäksi osaa Artturi Ketola, Heikki Kirkkopelto ja Hara Laukkanen. Tuo keskustelu löytyy yhä Nääskantrin Facebookista, muuta Laukkasen kommentit siitä ovat poistuneet samalla, kun mies poistui Facebookista. Toukokuussa 2021 Aamulehti uutisoi ”vierivän kiven” saaneen lähtöpassit Hämeenpuistosta, joten päätimme levyttää tuon kymmenen vuotta hautuneen kappaleen.

Dortmunderin näkemys Mikko Saarelan kirjoittamasta ”Hukkareissusta” julkaistiin alkujaan Freukkareiden kolmekymppisiä juhlistaneella ”Kantribuutti” -kokoelmalla vuonna 2014. Levy on jo tovin ollut loppuunmyyty ja uskomme, että tämä kappale kyllä kestää uusinnan ja tokihan sekin yhä ajankohtaista aihetta käsittelee.